Principalele tipuri de camere de supraveghere video

Auzim tot mai des vorbindu-se despre sisteme de supraveghere video şi mai ales despre cele mai importante componente ale acestora, renumitele camere de supraveghere video, deloc uşor de ales atunci când vrem să le achiziţionăm…

Pentru a şti ce tip de camere să cumpărăm, trebuie să cunoaştem modul de clasificare a acestora, inclusiv modul de funcţionare şi locul unde acestea se potrivesc cel mai bine. Iată în sprijinul dumneavoastră cum se pot clasifica principalele tipuri de camere de supraveghere video:

Camere de interior sau exterior

În funcţie de mediul în care se folosesc, camerele de supraveghere pot fi de interior sau de exterior.

Foarte important de precizat este faptul că cele pentru exterior se pot folosi şi în interior, nefiind afectate de mediu, însă cele de interior nu se pot folosi niciodată în exterior, deoarece acestea nu sunt rezistente la ploaie, ninsoare sau temperaturi scăzute.

Camere cu sau fără infraroşu

În funcţie de capabilitatea de a vedea pe timpul nopţii, există camere de supraveghere cu infrarosu sau camere fără infraroşu. Majoritatea camerelor de pe piaţă acum vin cu infraroşu, dar mai sunt şi modele fără această dotare. Recomandarea este să mergeţi pe varianta cu infraroşu (IR) pentru a putea obţine filmări şi pe timp de noapte.

Trebuie menţionat faptul că în funcţie de distanţa pe care doriţi să vadă camera, trebui să alegeţi şi distanţa de infraroşu. De exemplu, o cameră cu un infraroşu de 20 de metri nu va face faţă supravegherii pe o distanţă de 40 de metri.

Camere cu lentilă fixă sau varifocală

Acum că am clarificat câteva detalii legate de mediu şi infraroşu, vom trece la lentilă. Putem avea camere cu lentilă fixă sau camere cu lentilă varifocală.

La acest capitol, alegerea trebuie să o faceţi ţinând cont de diferenţa principală dintre ele şi anume: cele cu lentilă fixă nu îşi pot modifica unghiul, acesta fiind fix, în timp ce camerele cu lentilă varifocală permit setarea unghiului în funcţie de preferinţe şi necesităţi.

Camere de supraveghere video

Camere cu carcasă bullet, dome sau antivandal

După carcasa lor, camerele se pot clasifica în camere de tip bullet (de regulă sunt cele de exterior), de tip dome (majoritatea sunt de interior) şi de tip antivandal (acestea sunt nişte dome-uri folosite în condiţii de interior puţin mai „aspre”).

Indiferent de carcasă, mai toate tipurile de camere pot avea infraroşu şi lentilă fixă sau varifocală.

Ce camere de supraveghere video alegem?

Recapitulând cele de mai sus, atunci când veţi face un kit de supraveghere video, este foarte important mai întâi să ştiţi unde veţi pune camerele (în interior sau exterior), apoi pe ce distanţă doriţi să vedeţi pe timp de noapte (veţi alege distanţa de IR ideală) şi în final ce tip de lentilă doriţi (pentru unghiuri fixe sau cu posibilitatea de reglare). Pe baza acestor aspecte veţi obţine rezultate foarte bune, prin alcătuirea unui sistem fiabil şi personalizat.

Ofertele pentru camere supraveghere încep de la aproximativ 50 de lei şi pot ajunge chiar până la 1000 de lei, aşadar veţi găsi camere pentru toate cerinţele şi pentru toate buzunarele.Principalele tipuri de camere de supraveghere video publicat: 2016-12-26T04:38:35+03:00, actualizat: 2017-11-07T11:57:34+03:00 by Magazine Online Virtuale