Alegerea celui mai bun sistem de supraveghere video

Supravegherea video nu mai este de multă vreme un simplu moft. Odată cu răspândirea camerelor de supraveghere, atât în mediul privat cât și în mediul business, o astfel de achiziție este o adevărată necesitate. Practic, dacă nu ai o casă sau o afacere dotată cu supraveghere video, riscurile cresc considerabil. Opțiunile hoților nu mai sunt atât de multe cum erau odinioară, iar locurile rămase nesupravegheate sunt acum adevărate „mine de aur” pentru ei.

Este aşadar cert faptul că ai nevoie de un sistem de supraveghere. Cum îl alegi însă, dacă nu știi nimic despre un astfel de domeniu? Evident, te informezi. Ai la dispoziție un instrument extrem de performant, denumit internet, unde poți găsi toate informațiile de care ai nevoie. De asemenea, ai la dispoziție magazine dedicate supravegherii, cum ar fi Magazinul Sekurit, unde poți analiza în detaliu fiecare cameră și fiecare componentă care îți atrage atenția.

Care sunt elementele de care trebuie să ții cont în momentul în care cumperi un sistem de supraveghere?

Dacă nu îți dorești să cheltuiești o avere, însă cu toate astea vrei eficiență, este bine să ai în vedere câteva elemente extrem de importante.

Magazinul de unde cumperi sistemul este foarte important. Conform celor de la Sekurit, atunci când îți alegi magazinul trebuie să te asiguri că acesta dispune de oameni bine pregătiți, care să îți ofere toate informațiile de care ai nevoie, vinde doar produse realizate de branduri de renume și are o istorie destul de bogată, încât să îți ofere încredere. Verifică numărul de fani de pe reţelele de socializare, comentariile la adresa magazinului și vechimea site-ului. Acestea îți vor oferi câteva informațîi care te pot convinge că un magazin este sau nu este de încredere.

Înainte de a trece la analiza camerelor, a DVR-ului și a componentelor sistemului, este bine să analizezi cu mare atenție locul pe care urmează să îl supraveghezi. Găsește acele puncte care au nevoie de supraveghere, asigură-te că măsori cu atenție suprafața pe care o vrei în siguranță și calculează numărul de camere care îți pot oferi siguranța. De asemenea, ia în calcul dacă supravegherea se va face afară sau în interior. Contează extrem de mult.

Supraveghere-video

Odată ce ai toate detaliile despre spațiul pe care urmează să îl supraveghezi, mai ai nevoie de un singur lucru: sistemul. Elementele extrem de importante în sistemul de supraveghere sunt următoarele:

DVR-ul. Alege un DVR dedicat, care să poată prelua imagini de la un număr cât mai mare de camere și care să poată reda imagini de calitate. Un DVR cu o rezoluție mică poate să micșoreze foarte mult din calitatea reală a camerei. Practic, degeaba cumperi niște camere de supraveghere extrem de performanţe dacă DVR-ul nu poate procesa imaginile acestora.

Camerele de supraveghere. Sunt cele mai importante elemente, deoarece intră în contact direct cu subiectul supravegheat. Asigură-te că sunt special construite pentru mediul în care vor filma (există camere de exterior sau de interior), că sunt dotate cu funcții care să crească gradul de siguranță și de economie (infraroşul sau senzorii de mișcare pot genera extrem de multe avantaje) și că sunt bine montate.

Accesoriile. Evident, contează foarte mult și accesoriile. Cablurile, sistemele de prindere ale camerelor sau monitorul pe care vor fi redate imaginile au o importanță foarte mare pentru întregul ansamblu.



Alegerea celui mai bun sistem de supraveghere video publicat: 2016-01-31T13:30:50+02:00, actualizat: 2017-11-07T12:08:17+02:00 by Magazine Online Virtuale