Unghii false profesionale – ustensile şi materiale necesare

Indiferent că vă doriţi doar un mic salon de cosmetică acasă, unde să vă faceţi singură în intimitate manichiura dorită, sau mai mult, să deveniţi o adevărată profesionistă în domeniu şi să lucraţi într-un salon de manichiură şi pedichiură, trebuie să ştiţi că manichiura ca şi celelalte subramuri ale cosmeticii necesită strict materiale şi ustensile specifice.

Pentru aplicarea tipsurilor pe unghii şi realizarea profesională a unghiilor false trebuie mai întâi să vă familiarizaţi prin exerciţii cu materialele şi ustensilele adecvate, apoi să le folosiţi cu stricteţe pentru a obţine de fiecare dată rezultate de calitate maximă. Toate acestea se pot achiziţiona cu uşurinţă din magazinele online, aşadar să facem rapid cunoştinţă cu ele.

Primele instrumente necesare în arta manichiurii sunt cele mecanice precum unghierele, forfecuţele, cleştii speciali de tip ghilotină şi frezele electrice pentru unghii.

Freze-unghii-profesionale

Cu ajutorul acestora se efectuează pregătirea unghiilor naturale, prin tăierea şi ajustarea acestora la dimensiunea apropiată, şi tăierea tipsurilor în forma şi la dimensiunile dorite. Pilele sunt alte instrumente cu acţiune mecanică şi sunt folosite pentru creşterea aderenţei suprafeţelor unghiilor, operaţie însoţită adesea de aspiratoarele pentru praf de unghii.

Imediat după pilire se utilizează pămătuful pentru unghii, scopul acestuia fiind desprăfuirea efectivă a suprafeţei înăsprite pentru aderenţă. Suprafaţa astfel pregătită va fi degresată cu ajutorul unei soluţii speciale numită primer, pentru o mai bună aderenţă a gelului pe suprafaţa unghiilor.

Cel mai interesant pas este alegerea tipsurilor, care pot fi albe, transparente, de culoarea naturală a pielii, tipsuri french etc.

Tipsuri-albe-transparente

Odată ce aţi ales tipsurile urmează operaţiile de montare, ce impun utilizarea unui lipici special pentru lipirea tipsurilor de unghii, şi de ştergere a surplusului de lipici cu ajutorul unei soluţii de tip cleaner.

Este momentul să facem cunoştinţă cu buffer-ul şi să ne întâlnim iar cu pilele profesionale, care asigură o pilire precisă şi uşoară fără a lăsa urme pe unghie, în scopul egalării tipsurilor cu patul unghiilor naturale. Unele etape anterioare se pot repeta după caz, de exemplu o nouă curăţare şi desprăfuire, dezinfectare, aplicarea soluţiei primer etc.

Buffer-pile-pamatuf-degresant

Odată ajunse la momentul gelului vom avea nevoie de un gel alb, în cazul utilizării tipsurilor french, sau de un gel bază urmat de un gel de construcţie, în cazul manichiurii cu tipsuri normale. Este de la sine înţeles că operaţiile de construcţie a unghiilor necesită pe lângă o îndemânare de specialist şi pensule pentru gel de calitate superioară. În afara gelului şi pensulei vom mai avea nevoie la final de lampa cu ultraviolete, un dispozitiv digital prevăzut cu timer şi ventilator ce este utilizat pentru buna uscare şi întărire a gelului aplicat pe unghii.

Gel-constructie-Lampa-UV-Gel-Top-Coat

Imediat după uscare vom efectua câteva operaţii deja cunoscute de degresare, pilire, desprăfuire şi curăţare. Un nou gel, cel de finisare, va fi aplicat pentru a da luciu suprafeţelor mate pregătite până acum şi va fi uscat în lampa cu ultraviolete. Ultimul pas constă tot într-un gel, de data aceasta unul lucios numit Top Coat, ce va proteja tipsurile împotriva crăpăturilor şi şocurilor şi va da în condiţiile rezistenţei sporite şi un luciu deosebit.

Toate aceste ustensile şi materiale necesare realizării unghiilor false profesionale se pot achiziţiona separat sau în seturi numite truse pentru manichiură şi kituri pentru unghii false.

Tipsuri-unghii-Edge-Pipe

Odată deprinşi şi perfecţionaţi toţi aceşti paşi, nu mai rămâne decât să puneţi în practică modelele de unghii la modă sau să vă puneţi imaginaţia la treabă pentru a obţine modele unice şi în final laude, consideraţie şi clienţi permanenţi.Unghii false profesionale – ustensile şi materiale necesare publicat: 2019-11-08T06:46:14+00:00, actualizat: 2019-11-08T07:19:46+00:00 by Magazine Online Virtuale