Prevenirea defecţiunilor şi repararea maşinilor de spălat

Viaţa unei maşini de spălat începe imediat după achiziţionarea acesteia dintr-un magazin online sau dintr-un magazin fizic, ce comercializează maşini de spălat noi sau second hand.

Imediat ce este adusă şi montată în casă apar şi câteva reguli de utilizare pe care trebuie să le urmaţi pentru prevenirea defecţiunilor. Respectându-le cu stricteţe veţi beneficia de o funcţionare fără probleme pe termen lung.

Dacă totuşi problemele vor apărea, atunci va trebui să apelaţi la o firmă specializată pe reparatii maşini de spălat.

Iată aşadar câteva îndrumări privind cele două aspecte mai puţin cunoscute:

Prevenirea defecţiunilor la maşinile de spălat

Pentru o viaţă cât mai lungă a maşinii de spălat aceasta trebuie montată de preferinţă în bucătărie, pe hol sau în debara. Pentru că maşina de spălat trebuie ferită de abur intens sau umezeală îndelungată, este bine să nu o montaţi în baie ci într-o încăpere ce dispune de ventilaţie, hotă etc.

Înainte de introducerea rufelor în maşina de spălat trebuie să controlaţi buzunarele şi să desprindeţi obiectele detaşabile. Sub nicio formă nu trebuie să omiteţi obiecte mici şi dure precum monede, nasturi, agrafe etc.

Obiectele textile foarte mici se pot spăla în maşină după ce au fost grupate şi introduse într-un săculeţ special.

Nu umpleţi cuva maşinii de spălat cu rufe îndesate. Lăsaţi un spaţiu liber de minim 2 degete între rufele introduse şi marginea interioară de sus a cuvei.

Ascultaţi la pornire, şi pe parcurs pe cât posibil, zgomotul specific ce apare la umplerea maşinii cu apă. Dacă totul este în regulă, respectiv presiunea de apă este normală, trebuie să auziţi un sunet constant specific presiunii crescute.

După terminarea sesiunii de spălare deconectaţi maşina de la reţeaua electrică şi închideţi robinetul de apă. Garnitura de cauciuc de pe hublou trebuie ştearsă şi uscată pentru prevenirea mucegaiului.

Caseta pentru detergent nu trebuie umplută niciodată până la refuz. Cantitatea de detergent recomandată de producător pentru un program de spălare trebuie respectată cât mai strict. Sertarul pentru detergent trebuie spălat iar locaşul acestuia trebuie curăţat şi lăsat să se usuce după fiecare sesiune de spălare.

Dacă folosiţi o substanţă anticalcar, aceasta trebuie adăugată astfel încât să înlocuiască o parte din detergentul necesar, nicidecum să fie turnată în plus peste cantitatea de detergent utilizată de obicei. În acest caz este recomandată o temperatură de spălare de minim 60 de grade Celsius.

Pentru sanitizarea maşinii de spălat şi curăţarea rezistenţei, specialiştii recomandă ca periodic, la aproximativ 100 de spălări, să se efectueze o spălare în gol, fără rufe, la temperatura de 90 de grade Celsius, introducând 2 litri de clor prin sertarul de detergent după alimentarea cu apă a maşinii.

Prevenirea defecţiunilor şi repararea maşinilor de spălat

Repararea maşinilor de spălat

Dacă totuşi au apărut probleme, chiar dacă aveţi de-a face cu un aparat electrocasnic greu şi voluminos, nu trebuie să intraţi în panică. În primul rând maşina de spălat trebuie scoasă din priză şi abia apoi trebuie oprită alimentarea cu apă.

Alegeţi mai apoi o firmă specializată în repararea acestui tip de aparate electrocasnice căutând pe internet în zona dumneavoastră, de exemplu reparaţii maşini de spălat Bucureşti. Veţi beneficia în acest mod de un service calificat, efectuat de tehnicieni cu experienţă, cu acces la sursele de aprovizionare cu piese originale (cu garanţie) Whirlpool, Gorenje, Candy, Beko, Samsung, LG, Electrolux, Bosch, AEG, Arctic, Indesit, Haier, Miele, Grundig, Vortex, Hotpoint, Sharp, Hisense, Neff etc.

Dacă veţi alege corect firma de reparaţii veţi putea beneficia de reparaţie urgentă, la domiciliul dumneavoastră, cu deplasarea şi constatarea gratuite, plătind doar piesa înlocuită şi manopera, bineînţeles şi cu garanţie post-reparaţie.



Prevenirea defecţiunilor şi repararea maşinilor de spălat publicat: 2023-02-16T09:13:07+02:00, actualizat: 2023-02-16T09:53:02+02:00 by Magazine Online Virtuale