Metode de promovare a unui magazin online

Odată ce concepi un magazin online, imediat te gândeşti la posibilitatea de a aduce cât mai mult trafic în site, pentru ca magazinul să înceapă să producă bani. Având în vedere că traficul este direct legat de rentabilitatea unui site ne gândim cum putem face ca magazinul nostru să devină cunoscut într-un timp cât mai scurt.

Printre factorii care stabilesc rentabiltatea unui magazin se regăseşte designul care trebuie să atragă cumpărătorul, precum şi timpii de încărcare a magazinului. Un site care se încarcă greu, va alunga cumpărătorul, chiar dacă este conceput cu un design inovator.

Odată lansat pe internet magazinul, este necesară optimizarea magazinului şi introducerea traficului pentru a spori şansele de vânzare în cadrul magazinului. Printre cele mai rapide metode de creştere rapidă a traficului asupra magazinului, enumerăm postarea produselor pe unele platforme gen price.ro sau shopmania. De curând am observat o nouă platformă de vânzări şi cumpărări online, ce oferă posibilitatea listării gratuite a magazinului prin importarea automată a produselor din feedul magazinului. Acest lucru oferă un avantaj prin update-ul în permanentă a stocului şi preţurilor din magazinul nostru pe această platformă. Promovarea produselor pe cât mai multe platforme,  face mult mai facilă tranzacţionarea, având în vedere traficul crescut de care beneficiază  aceste site-uri, prin oferta bogată de produse pe care o pun la dispoziţia cumpărătorului.

Am încercat postarea magazinului meu pe platforma tocmeli.ro şi am găsit la rubrica de ajutor toate informaţiile necesare importării magazinului, rapid şi eficient. Întreaga procedură constă practic în 3 paşi simpli:

  1. Administrare magazin -> Import Produse -> Selectare actualizare automată / manuală, ora actualizării zilnice;
  2. Completare Detalii Vânzare pentru produsele din magazinul dumneavoastră;
  3. După importarea feed-ului, sincronizaţi categoriile din feed cu cele de pe tocmeli -> Import Produse.

Algoritmul de import al produselor observăm că este facilitat şi de oferirea unor scripturi pentru platformele de magazine online cunoscute, cum ar fi osCommerce, PrestaShop, TomatoCart, OpenCart, CS-Cart, respectiv Magento.

Interesant este şi faptul că dacă nu ai încă un magazin al tău, poţi opta pentru deschiderea unui magazin online gratuit, oferit de tocmeli.ro pentru cei ce sunt la început şi vor să îşi deschidă rapid şi uşor primul magazin fără costuri mari. Spor la vânzare !

Metode de promovare a unui magazin online publicat: 2013-02-21T07:38:39+00:00, actualizat: 2017-11-07T12:32:06+00:00 by Magazine Online Virtuale